Growth & Reflection
Hieronder staan de leerdoelen voor de competentie Growth & Reflection tijdens periode 2 van BAD semester 1 2017/2018. Ik neem voor deze competentie 3EC gevorderde punten op.
Leerdoelen
Ik wil leren hoe ik een portfolio maak waarmee ik een stageplek kan vinden die mij helpt mijn doel te bereiken.
Ik wil leren hoe ik een stagegesprek regel..
Reflectie
Mijn doel was om komend semester op stage te gaan, het belangrijkste onderdeel van een stage is natuurlijk de stageplek. Maar hoe ga ik die vinden? Voor mij is dit de eerste keer dat ik op stage ga dus ik had hier nog helemaal geen ervaring mee.

Het was tijd om te gaan werken aan mijn portfolio. Na en consult met Gerald over wat er nou in mijn portfolio moest staan ben ik gaan nadenken wat voor stageplek ik naar opzoek was. Door te weten wat voor plek ik zoek kon ik namelijk die onderdelen naar voren laten komen in mijn portfolio. Na hier een tijdje over nagedacht te hebben kwam ik er achter dat ik na mijn studie Creative Lead wil worden. Nou weet ik dat je die rol niet direct krijgt als je aangenomen wordt maar ik had in ieder geval een uitgangspunt voor mijn portfolio. Ik zocht namelijk een stageplek waar ik mij bezig kan houden met het creatief proces en waar ik leren kan van een andere Creative Lead, eigenlijk als een soort mentor.

Ik heb er dus voor gekozen om het proces van Branding voorop te stellen in mijn portfolio. Dit is ook te zien als één van mijn recente projecten opent (www.samoppewal.nl).

Ik wist nu wat voor soort stageplek ik zocht. Ook wist ik waar, aangezien ik graag in de Randstad stage wilde lopen. Ik had een lijst gemaakt van plekken waar ik graag stage wilde lopen. Ik heb ervoor gekozen om te laten leiden door ambitie en dus wat bekendere bedrijven te benaderen.

Uit de stagevoorlichting kregen we allemaal voorwaarden waar de stageplek aan moest voldoen, dat was erg handig bij het zoeken van een plek. Ook kregen we een aantal tips, de grootste tips was bellen, bellen, bellen. Alhoewel ik een social type ben is dit voor mij toch erg lastig. Dat bleek aan het begin van het semester ook al bij de acquisitie-opdracht. Het heeft dus even geduurd voordat ik de moed verzameld had om een stageplek te bellen, maar het was gelukt. Ik mocht mijn portfolio opsturen en daarna gingen we een stagegesprek inplannen.

Na één stagegesprek (en één die niet doorging) leek het erop dat ik stageplek had, alhoewel deze nog niet hadden toegezegd. Helaas had die plek toch van mij afgezien. Na rond te vragen in netwerk had ik binnen twee dagen weer een aantal stagegesprekken geregeld. Het eerste gesprek ging gelijk heel erg goed en die plek paste perfect bij mij. Dit is dus ook waar ik stage ga lopen.

Achteraf heb ik geleerd dat ik in het begin veel te ingewikkeld dacht over het vinden van een stageplek. Doordat ik het in mijn hoofd groter maakte dan het eigenlijk is heb ik het lang uitgesteld en misschien wel een aantal mooie stageplekken mis gelopen. Toch heb ik nu uiteindelijk een hele vette stageplek waar ik perfect thuis pas en het belangrijkste, die mij helpt dichterbij mijn droom als Creative Lead te komen. Mocht ik op een andere opleiding nog een keer stage moeten lopen, of kiezen voor een afstudeerstage, dan zou ik veel eerder gaan zoeken. Ik heb nu ingezien dat het helemaal niet zo lastig is maar dat je gewoon moet doen.