Sharing, Teamwork & Growth Gevorderd
Hieronder staan de reflecties voor de competenties Sharing, Teamwork & Growth Gevorderd. De reflectie is geschreven als constructieve feedback richting de minor BAD. De feedback koppel ik terug op hoe ik dit semester ervaren heb. Ik neem voor deze competentie 9EC gevorderde punten op.
Reflectie
De korte projecten aan het begin van het semester vond ik erg waardevol. Deze zorgde ervoor dat je elkaar snel leerde kennen en ook gelijk doorhad met wie je goed samen kon werken en met wie je minder goed samen kon werken. Ook zorgde dit ervoor dat je sneller knopen door ging hakken, want je moest wel verder. Tot slot maakte de presentaties aan het eind van de week het erg makkelijk om te reflecteren op de afgelopen week en dit de week daarna te implementeren.

Wat is erg miste was een bepaalde opdracht tijdens de tussentijdse assessments. DIt waren drie weken waarin ik met nog vier studenten als enige op school aan het werk waren. Misschien is het handig om hier een opdracht neer te leggen die niet verplicht is? Misschien zoiets als de clusteropdracht van concepting. Wel vond ik de vorm van de assessments erg waardevol. Eén van de dingen die erg belangrijk is in de Branding, Advertising, Design wereld is goed kunnen presenteren en pitchen. Door de assessments te veranderen in een presentatie moment waar je jezelf moet verkopen is dus erg waardevol. Ook is het erg prettig dat de documentatie verminderd is en een voorkeur heeft voor visueel. Mijn enige opmerking die ik hierbij heb is dat er wel een aantal competenties zijn die zich textueel beter uiten (Copywriting is ook een onderdeel van Branding).

Eén van de dingen waar ruimte voor verbetering is is de aanwezigheid van docenten en mentor. Het komt best vaak voor dat ik een vraag heb en dat er dan geen docent aanwezig is. Dit ligt er waarschijnlijk aan dat alle docenten het erg druk hebben met afstudeerders, maar dat maakt het voor de studenten niet minder vervelend. Dit zelfde geld, in mijn geval, voor Gerald. Jij kan er zelf waarschijnlijk niks aandoen, aangezien jij ook nog bij twee minoren zit, maar je bent niet veel in nhet minor lokaal. Wel complimenten voor het reageren op berichten, want als ik via Slack of Whatsapp een vraag stelde had ik altijd binnen een uur een reactie. Ik verwacht dat dit komend semester wel minder een probleem wordt, aangezien er dan veel minder studenten in de minor zitten.

Kortom, het nieuwe format voor minor werkt super goed! Het is veel meer variabel waardoor het een stuk uitdagender is. Ook staat het meer representatief voor het werkveld. Het is natuurlijk logisch dat er altijd een paar dingen zijn die graag anders worden gezien, maar dat laat alleen maar zien dat wij als studenten meedenken om de minor te verbeteren. Complimenten voor het verloop van het afgelopen semester, ik vond het persoonlijk erg leuk.